Történetünk

Nyomtatás
PDF
AddThis Social Bookmark Button

 Történelmi múlt

      A Sartorius vállalatot 1870-ben Florenz Sartorius alapította Göttingenben, mely elsőként kezdett rövid karú analitikai mérlegeket gyártani. 1918-ban Richárd Zsigmondy Nobel-díjas kémikus és fizikus felfedezte a membrán szűrőt és az ultraszűrőt. Ezek képezték az alapját a Sartorius kereskedelmi mérleg- és filter technológiai termékek gyártásának.

1948-ban Otto Hahn (Nobel-díjas kémikus, a göttingeni Max-Planck Intézet elnöke) javaslatára a Sartorius elkezdte a hidrodinamikus elven működő ipari mérleg gyártását. 1960-ban használta Sartorius az első gépet a szintetikus membránszűrő előállítása során.

1970-ben a Sartorius cég megépítette első elektronikus precíziós és analitikai mérlegét. A megrendelések számának hirtelen növekedése számos külföldi leányvállalat alapítását eredményezte és döntően hozzájárult a Sartorius Group mai jelentőségéhez.

A vállalat 1972-ben kezdte forgalmazni az első kompakt analitikai mérlegét digitális kijelzővel, stabilitás kontrollal, és adatkimenettel. 1977-ben jelent meg az első teljesen elektronikus analitikai mérleg mikroprocesszorral. A Sartorius folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően, szinte évente jelentek meg a legmodernebb technológiát képviselő mérlegek.

Világméretű terjeszkedése részeként Sartorius egyre növekvő számban alapított nemzetközi leányvállalatokat és kereskedelmi irodákat.

 

Magyarországi jelenlét

    A nemzetközi Sartorius vállalatnak 1985-től működött  kereskedelmi képviselete Magyarországon, S-Membrán Kft. néven. A kiváló magyar munkának köszönhetően - mely kiterjedt az anyacég termékeinek forgalmazásán túl szerviz, kalibrálási, javítási szolgáltatásokra  -  a Sartorius név mára  patinánsan cseng a hozzáértők fülében. Sikerességét elismerendő - 2008 júliusában, a német anyavállalat 100%-os tulajdonosává lett a Sartorius-Membrán Kft-nek. , majd Sartorius Mechatronics és Sartorius Stedim néven két  önálló profilú képviseletre osztotta fel. A Sartorius Mechatronics Hungária Kft. továbbra is a Sartorius Csoport által laboratóriumi és ipari alkalmazásra szánt mérő- és automatizálási berendezéseit  (pl.: súly, nedvességtartalom, töltési szint mérés , darabszámlálás, fémdetektálás, szállítószalagos mérlegelés, automatikus adagolás vezérlés stb.) forgalmazza, garanciálisan és garancián túl szervizeli. Vállalatunk akkreditált kalibráló laboratóriummal rendelkezik.